| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Darox
młody wyjadacz

Dołączył: 11 Lip 2009 Posty: 834 Pomocy: 2 Skąd: Jelenia góra/Rotherham Aparat: Canon EOS 50D
|
|
Witam serdecznie, przejde odrazu do sedna tematu. A wiec wczoraj mialem okazje pofocic motor Kawasaki ninja 250r, zrobilem swoje i bylo ok.Podczas obrubki chcialem wyciac ten motor i wrzucic go na inne tlo, lecz jak zrobic to aby wygladal on realistycznie a zarazem komercyjnie? Czy mam bawic sie tonamy??COntrasetem??
Bede nie zmiernie wdzieczny za jaka kolwiek pomoc, dzieki.!! _________________ Rożnica pomiędzy amatorem a profesjonalista jest taka ze jeden lubi a drugi umie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
musichead
Aktywny Użytkownik

|
|
Może pokaż co masz i pokaz jaki efekt chciał byś osiągnąć? Co można Ci powiedzieć nie widząc tematu? Żebyś podkręcił kontrast +50 i zjechał z krzywymi?  _________________ Canon 5D markII + 16-35L + 24-70L + 70-200L + błyskadełka z pocketami |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Darox
młody wyjadacz

Dołączył: 11 Lip 2009 Posty: 834 Pomocy: 2 Skąd: Jelenia góra/Rotherham Aparat: Canon EOS 50D
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
weesee
stary wyjadacz

Dołączył: 01 Sie 2005 Posty: 2278 Pomocy: 42 Skąd: koszalinek Aparat: na film zwojowy
|
|
| Darox napisał: | | motor Kawasaki ninja 250r, |
250ka to raczej motorower  _________________ małym i średnim |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Darox
młody wyjadacz

|
|
hejj! mamy dopiero po 18 lat ;p a poza tym 600r to malo kogo stac w naszym wieku ;/ _________________ Rożnica pomiędzy amatorem a profesjonalista jest taka ze jeden lubi a drugi umie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
weesee
stary wyjadacz

Dołączył: 01 Sie 2005 Posty: 2278 Pomocy: 42 Skąd: koszalinek Aparat: na film zwojowy
|
|
no fakt, 250kę ujeżdżałem jak miałem 17lat, ale to było 18 lat temu, inne realia. teraz śmigam turystyczną 900ką, ścigi nigdy mnie nie kręciły _________________ małym i średnim |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Darox
młody wyjadacz

|
|
900! No to naprawde niskie klony dla pana  _________________ Rożnica pomiędzy amatorem a profesjonalista jest taka ze jeden lubi a drugi umie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
musichead
Aktywny Użytkownik

|
|
Po pierwsze popraw cień. To co masz przy kole idzie w innej linii niż światło na motorze. Kolorystycznie jest całkiem nieźle, a jeśli chcesz bardziej wtopić motor w tło to spróbuj nałożyć delikatny kolor na całość i daj "soft light" w kryciu. _________________ Canon 5D markII + 16-35L + 24-70L + 70-200L + błyskadełka z pocketami |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Darox
młody wyjadacz

|
|
Dzieki serdeczne.
musichead widze za no masz pojecie co i jak, z twojego opisu doczytalem sie ze posiadasz pocket wizard'y a wiec zapewne bawisz sie swiatlami
Nie wiem czym dokladnie sie zajmujesz ale moze mogl bys mi odpowiedziec jak robia cos takiego??
http://maxcdn.creativeadawards.com/wp-content/uploads/2009/12/Attack-Hotdog-o.jpg
?? _________________ Rożnica pomiędzy amatorem a profesjonalista jest taka ze jeden lubi a drugi umie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Incuba

|
|
| Darox napisał: | | http://maxcdn.creativeadawards.com/wp-content/uploads/2009/12/Attack-Hotdog-o.jpg |
mi to wygląda na 3d.
| Cytat: | | http://img841.imageshack.us/img841/4980/70074w2.jpg |
na moje oko oprócz cienia, o którym wspomina musichead nie do końca zgrała się perspektywa w jakiej jest motor z perspektywą tła. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Darox
młody wyjadacz

|
|
Incuba a znasz moze jakies ciekawe strony gdzie mogl bym sie podluczuc fotografii komercyjnej i reklamowej?? Oczywiscie moze byc w pelni ang! _________________ Rożnica pomiędzy amatorem a profesjonalista jest taka ze jeden lubi a drugi umie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
musichead
Aktywny Użytkownik

|
|
Niestety każde jedzenie jakie fotografowałem leżało na talerzu a nie latało więc nie jestem w stanie Ci odpowiedzieć.  _________________ Canon 5D markII + 16-35L + 24-70L + 70-200L + błyskadełka z pocketami |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Darox
młody wyjadacz

|
|
musichead a mozna gdzies zobaczyc twoje prace??  _________________ Rożnica pomiędzy amatorem a profesjonalista jest taka ze jeden lubi a drugi umie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
musichead
Aktywny Użytkownik

|
|
Jedzenie w galerii na stronach www.ladoga.pl i www.cafe22.pl _________________ Canon 5D markII + 16-35L + 24-70L + 70-200L + błyskadełka z pocketami |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|